[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Використання форуму » Official Events » Правила для всіх (Обовязково прочитайте)
Правила для всіх
Vlad-step)))Дата: Понеділок, 03.11.2008, 19:27 | Сообщение # 1
I love Ukraine
Сообщений: 547
Репутация: 16
Статус: Offline
Форум розрахований на розумних порядних інтелігентних людей, а правила написано в основному для тих, кому важко визначитися з неписаними законами етики в українському Інтернеті.

1. Адміністрування(модерування):

За порядком в форумах стежать модератори і адміністратори. Модератори здійснюють контроль над окремими форумами, можуть редагувати, видаляти повідомлення, закривати теми тільки в своїх форумах. Адміністратори та ґрандмодератори мають всі права модераторів у всіх форумах.

Рішення про правоту учасників форуму і вирішення конфліктів здійснюється адміністратором чи модератором згідно з даними Правилами.

Кожний учасник форуму може апелювати до адміністратора чи модератора форуму, вимагаючи покарання або захисту для себе або для іншого учасника форуму. Форуми є постмодеровними, тобто правильність повідомлень перевіряється після публікації їх користувачем і відображення.

Адміністрація порталу не несе відповідальності за інформацію, яку публікують користувачі, лише технічно забезпечуючи можливості публікування інформації. Якщо Ви вважаєте некоректним якесь повідомлення на форумі, надішліть лист із вказанням точної адреси (URL) або назви теми/повідомлення форуму і Вашими претензіями по цьому повідомленню листом до модератора розділу, у якому це повідомлення міститься.

Адміністрація порталу не несе відповідальності за можливі обставини нездоланної сили, здатні спричинити за собою тимчасову непрацездатність форумів.

2. Умови використовування форумів:

Учасником спілкування на форумі може стати кожний зареєстрований відвідувач за своїм бажанням.

Написання хоча б одного повідомлення у форум означає, що Ви згодні з даними Правилами.

Окремі розділи через їх специфічність можуть мати власні правила чи рекомендації, які не суперечать даним Правилам.

Щодо імен (або ніків). Ваш нік - Ваша індивідуальність. Можливо, якщо Ви станете учасником форуму, він буде Вашою візиткою, що говоритиме про Вас і Ваш рівень. Якщо не хочете потім воювати за те, що Ви зветеся саме так, і не бути одним з багатьох, вибирайте оригінальний нік (в рамках Правил і здорового глузду). Зрозуміло, Ви можете підписуватися і реальним ім'ям, це Ваша особиста справа. Забороняється використовувати в імені (ніку) адреси веб-сайтів, а також грубі і нецензурні вирази.

Написання повідомлень однією людиною, але під декількома іменами - це неповага до інших. Адміністратор має право у разі виникнення подібних ситуацій інформувати інших учасників форуму про те які ніки використовує той або інший відвідувач.

Ви повинні шанобливо ставитись до поглядів опонентів, пам'ятати, що кожна людина має право на власну точку зору.

Забороняється ображати інших відвідувачів форуму у будь-якому вигляді. За порушення цього правила доступ на форум Вам може бути закритий.

Якщо Ви тут недавно, не спокушайтеся тоном деяких дискусій. Багато людей давно знайомі і можуть дозволити собі такий тон по відношенню один до одного.

В профілі ви можете настроїти свій підпис, який буде відображатись під кожним вашим повідомненням. Заборонено встановлювати
підпис з анімацією, чи підпис, що за розміром набагато більший ніж ваші ж повідомлення. Також заборонено використовувати жирні або яскраві шрифти у підписі.

3. Створення нових тем:

Заголовок теми повинний відповідати її змістові. У заголовку обов'язково позначайте суть справи, а в тілі повідомлення давайте детальний опис. Не робіть заголовки, які не несуть конкретної інформації про їх зміст, наприклад, "підкажіть, будь ласка", "як зробити", "чому не працює?", "заценіть", "покритикуйте" і т.д.

Не робіть заголовки тем ВЕЛИКИМИ БУКВАМИ, хіба що для виділення невеликих особливо важливих фрагментів. Поважайте своїх співрозмовників, у них може скластися думка, що Ви на них кричите

Теми повинні відповідати тематиці розділу! Модератор має право переносити теми у відповідні на його думку розділи форуму.

Не створюйте тем, що вже обговорювалися в конференції або які були закриті чи стерті Адміністрацією. Якщо схожа тема створена вже кимось іншим, поставте питання в ній.

Не створюйте тем, задля звернення до конкретних учасників форуму. Для особистого спілкування використовуйте систему приватних повідомлень.

4. Написання повідомлень:

Ви повинні враховувати специфіку такої форми спілкування, як форум і чітко розуміти її відмінність від чату. В форумі всі повідомлення зберігаються необмежений час, тоді як в чаті вони існують лише протягом декількох годин. Тому в форумі прийнято створювати повідомлення, що представляють не короткочасний інтерес (і не для окремих учасників), а повідомлення, які цікаво буде читати всім відвідувачам і через декілька місяців після їх написання. Таким чином, використовувати форум як чат категорично заборонено.

Ваші повідомлення повинні відповідати темам форуму. Для особистого спілкування на теми, прямо не пов'язані з тематикою форумів, краще використовувати функцію "Персональні повідомлення".

Не пишіть повідомлення ЗАГОЛОВНИМИ БУКВАМИ. Якщо Ви хочете особливо підкреслити якесь слово, ви можете написати його . Але ціла фраза, написана в такому стилі, розцінюватиметься як крик, що приведе не до дуже приємних наслідків для Вашого повідомлення. Те саме стосується безсмислового використання яскравих або великих шрифтів.

Якщо Ви помилилися, наприклад, здублювали повідомлення, відправили випадково відповідь не туди або відправили порожнє повідомлення, залиште все як є. Читачі розберуться, модератор потім почистить. Якщо дуже хочете звернути на це його увагу, відправте йому лист. Не варто писати нові повідомлення і коментувати свої помилки, та ще потім писати повідомлення, в яких вибачатися за такий флуд.

В тегах [IMG], на аватарках, у фотографіях заборонено вміщувати картинки, що лежать поза зоною UA-IX, картинки на FTP, та картинки ширші ніж 1024 пікселів.

Мова. На форумі дозволено розмовляти українською, російською чи англійською. Не варто використовувати інші, інакше Вас імовірно не зрозуміють.
Заборонено навмисне говорити ламаною мовою ("падонковский язык", "аффтор жжот", "я медвед криведко" і т. ін.).
Не прийнято вказувати відвідувачам на ненавмисні орфографічні і пунктуаційні помилки, допущені в їх повідомленнях. Не всі можуть знати українську (російську, англійську) мову так само добре, як і Ви.

Уникайте банальних негативних фраз, і вираження негативних емоцій, без об'єктивної критики. За повідомлення типу "баян", "отстой", Ваше право відписуватись на форумі може бути призупинено.

Уникайте безпідставних тверджень, що "це" краще, а "це" гірше. Сюди ж відносяться повідомлення типу "викинь бяку, постав хорошу річ". Якщо є факти - добре. Згадайте, чи Ваш досвід чи чужий. Якщо ніякого досвіду немає - не забудьте додати, що це Ваша особиста думка.

"Оверквотінґ". Забороняється зайве цитування співбесідника, що утрудняє читання повідомлень. Також заборонено повністю цитувати останнє повідомлення в темі, створюючи нове повідомлення, оскільки немає смислу ставити цитату, якщо поряд ми бачимо оригінальний текст.

"Кросспостінґ". Не пишіть повідомлення відразу в декількох форумах одночасно. Якщо Ви не упевнені у виборі форуму, пишіть у форум "Кантіна".

"Флуд та флейм". Не допускайте поміщення безглуздої або малозмістовної інформації (або рідною мовою: "теревені і порожнє базікання", а також повідомлення, що містять тільки смайлики). Також не допускайте багатократне повторення повідомлень, що не викликали інтересу у учасників форуму, або які перевищують розумний загальноприйнятий об'єм.

Несанкціонована реклама. Заборонено будь-яку реклама чого-небудь, у тому числі вказувати на інші ресурси Інтернет без попередньої згоди адміністрації. Якщо Ви вважаєте, що повідомлення може представляти інтерес для читачів, перешліть його модератору, можливо, він дозволить його розміщення. Ви можете дати посилання на ресурс, якщо таку інформацію (що не суперечить даним Правилам і Правилам окремих форумів) потребує той чи інший учасник, проте вважається порушенням, якщо Ви умисно даєте посилання на свій ресурс (домашню сторіночку), на якому такої інформації немає або вона лише побічно відноситься до обговорюваної проблеми. Для цього використовуйте відповідну опцію у Вашому профайлі.

Авторські права. Якщо ви викладаєте на форумі статтю чи твір, пишіть ім'я автора, та назву ресурса звідки ви взяли статтю. Заборонено викладати статті лише задля реклами.

Не рекомендується вказувати в повідомленнях свій телефон або домашню адресу - це небезпечно. Ваше повідомлення може прочитати будь-який відвідувач форуму, тому для таких цілей краще користуватися приватними листами.

Якщо Ваше повідомлення було видалено або піддалося редагуванню адміністрацією не слід писати про це у форумі - зверніться до модератора/адміністратора і причина буде Вам роз'яснена.

5. Що категорично заборонено на форумі:
(за порушення цих правил доступ до форуму Вам буде закрито
)

Вживання нецензурних слів та фраз, а також комбінацій символів що їх заміняють (зір*чки та !нші си%воли |-|е прих*вують смисл слів і не звільняють від відповідальності)

Заклики до порушення Конституції чи законодавства України.

Погрози фізичної розправи.

Наклеп, образи, поміщення повідомлень (чи використовування псевдонімів) явно спрямованих на провокацію іншого учасника форуму. Спотворення висловів співбесідника, так само як і інші нечесні прийоми ведення полеміки.

Навмисне розповсюдження помилкової інформації.

Використовування чужих імен реальних людей як псевдоніми, використовування яким-небудь чином псевдонімів, що належать іншим учасникам форуму, участь у форумі під новими псевдонімами відвідувачів, яким був заборонений доступ.

Розповсюдження відомостей про приватне життя учасника, обговорення на форумі його особистих чи сімейних таємниць, без його згоди.

Обговорення дій Адміністрації форуму та суперечки з рішенням Адміністрації. Якщо Ви хочете щось сказати, робіть це особисто, через листи. Допускається обговорення дій Адміністрації лише в розділі "Книга скарг та побажань", і тільки у вічливій формі, з дотриманням усіх інших Правил.

6. У разі порушення одного з вищеперелічених
пунктів адміністрація форуму має право:

Попередити порушника про можливі наслідки його дій.

Вказати через систему попереджень на порушення правил форуму.

Відредагувати повідомлення порушника.

Стерти повідомлення порушника.

Заборонити доступ порушника на форум на термін, визначений доброю волею адміністратора або модератора.

7. Амністія:

На форумі заборонено просити зняти покарання.

Тим більше заборонено просити зняти попередження. Попередження це не покарання, їх бачите тільки Ви та Адміністрація, вони нагадують Вам про те, на які правила слід звернути більше увагу. Знімає їх Адміністрація лише тоді коли вважатиме за потрібне.

Як тоді зняти несправедливе покарання?
Якщо Ви впевнені, що модератор зробив помилку видавши Вам покарання, апелюйте за допомогою приватних повідомлень до цього модератора.
Якщо ж модератор вам відмовив, а Ви все-таки вважаєте, що він неправий, зверніться до будь-кого з адміністраторів, при цьому обов'язково вказавши модератора і його відповідь на апеляцію. Звертатись до адміністратора, не спробувавши владнати ситуацію з модератором заборонено, таке прохання про апеляцію не буде розглянуте!

Сподіваємося, що Ви володієте здоровим глуздом і шануєте своє добре ім'я, тому варто уважно віднестися до правил нашого форуму.


Допомагаю в розкрутці сайтів.Скрипти, HTML
 
Форум » Використання форуму » Official Events » Правила для всіх (Обовязково прочитайте)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024