Головна » 2010 » Листопад » 20 » Найнебезпечніші роботи світу.
Найнебезпечніші роботи світу.
12:17

Продовжуємо описувати найбільш небезпечні роботи світу, які зустрічаються в різних країнах. Просто Дивуєшся, на що люди здатні, аби отримати роботу, причому робота ця цілком може бути небезпечною для життя. Перша частина збірки сподобалася нашим читачам, так що зустрічайте частину другу, думаю, що вона буде Вам теж цікава.

Асистенти метальників ножів

Найнебезпечніші роботи світу. Частина 2


Цікаво, чому дівчата погоджуються на подібну роботу? Немає грошей? Хочеться відчути небезпеку? Один невірний помах ножем - і дівчина відправиться в лікарню, якщо тільки це зможе їй допомогти. Деякі прийоми метальників ножів дуже небезпечні - наприклад, кидати сокиру в рухому платформу з дівчиною... Погодьтеся, для того, щоб працювати в такому місці потрібні дуже міцні нерви.


Лісоруби

Найнебезпечніші роботи світу. Частина 2


Звичайно, зараз дерева мало хто рубає - в основному, мова йде про лісоповали за допомогою спеціальних бензопил і інших пристосувань. Особливо небезпечним є той різновид цієї професії, де лісоруб зрізує тільки верхівку дерева, вилазячи дуже високо. Так роблять лісоруби-альпіністи, і подібна професія щороку забирає життя декількох людей. Загалом, професія, швидше за все, прибуткова, проте не особливо приємна.


Рибаки на траулерах

Найнебезпечніші роботи світу. Частина 2


Це ще одна дуже небезпечна професія, де гине близько 129 рибаків на 100 тисяч чоловік. Крім того, отримують серйозні травми 61 рибаків з сотні тисяч. Це дані 2008 року. Отримати травму на траулері дуже легко - зараз якраз йде передача про ловців крабів, по Discovery Channel, так що можна своїми очима побачити, наскільки все це складно. Звичайно, після вдалого рейду рибак отримує декілька тисяч доларів, але за це доводиться працювати 7 днів в тиждень, вдень і вночі, без особливих перерв, окрім сну.


Сапери

Найнебезпечніші роботи світу. Частина 2


Приказку, згідно якої сапер "помиляється лише" раз знаємо всі ми з дитинства. І мало хто замислювався про те, що це дійсно дуже небезпечна професія, де гине безліч людей. Не дивлячись на всякі там пристрої, спецобмундирування і інше, сапери гинуть. В даний час почали застосовувати автоматизовані пристрої, якими управляють оператори дистанційно, але такі пристрої дуже дорогі, і працювати все одно доводиться руками - наявністю подібних роботів можуть похвалитися лічені загони саперів в парі-трійці країн.


Промислові альпіністи

Найнебезпечніші роботи світу. Частина 2


Навіть зараз представники цієї професії постійно наражаються на небезпеку, хоча промислових альпіністів споряджають спеціальним устаткуванням і пристосуваннями. А ось раніше всі ці люди працювали без всякої страховки, долаючи природний страх перед висотою. У Мережі є безліч фотографій будівельників висотних будівель середини 20-го століття. По таких фото можна отримати уявлення про те, що це за професія. До речі, до цих пір найбільш поширеною причиною смерті на робочому місці серед промислових альпіністів є падіння з величезної висоти.
Категорія: Повсякденне | Переглядів: 844 | Додав: Vlad-step))) | Теги: Найнебезпечніші роботи світу. | Рейтинг: 0.0/0 |
|||


Всього коментарів: 0
avatar